Ovaj je tečaj koncipiran za polaznike koji žele steći osnovna znanja u proizvodnji sapuna iz udobnosti svog doma i bez izlaganja rizicima koje nam današnje vrijeme donosi.

Tečaj izrade sapuna se sastoji od više modula koji obuhvaćaju "hladni" postupak izrade. Online tečaj sličan je tečaju koji održavamo i u učionicama. Pozitivna razlika je u tome što je u online tečaju prikazana izrada većeg broja sapuna i više različitih tehnika koje u učionici ne stignemo izraditi radi vremenskog ograničenja. Svaki se modul sastoji od tekstualnog dijela s receptom i opisanim postupkom izrade pojedinog pripravka popraćen detaljnim video prikazom proizvodnog procesa i pdf dokumentacijom koju možete pohraniti na vaše računalo.

Moduli obuhvaćeni tečajem izrade sapuna su slijedeći:

-          Izrada sapuna prema priloženim recepturama (7 sapuna)

-          Kreativna radionica sapuna s tehnikama ukrašavanja (3 dodatne bonus recepture)


Prvi dio tečaja je teoretski uvodni dio u kojem su navedene osnovni principi izrade sapuna kao i opis sirovina koje se u proizvodnom procesu koriste.

Za uvodni dio kao i za svaki modul pripremljena je pdf dokumentacija koju možete pohraniti na vaše računalo za buduće korištenje. Svi dokumenti zajedno čine priručnik / skriptu s opisima tehnološkog postupka proizvodnje i recepturama koja vam ostaje trajno u posjed za vaše korištenje.

Sirovine za izradu trebate nabaviti sami, predlažemo vam slijedeće trgovine:

- Fagron d.o.o. - eterična ulja, biljna ulja i masti za izradu sapuna (osim biljne masti koju možete nabaviti u svim drugim trgovinama prehrambenim namirnicama) - http://www.kosarica.hr/

- Tehnoproces - eterična ulja, biljna ulja, masti, boje i drugo - http://www.biocoshop.eu/

- trgovine bojama i lakovima, trgovine s opremom za pčelare, vrtni centri - natrijeva lužina (NaOH)

- Hobbyland - cjelokupna oprema i sirovine za izradu sapuna, brza i pouzdana dostava https://www.hobbyland.eu/eng/


Cijena tečaja:
 650,00 kn

Popis korištenih sirovina za izradu prvih 7 sapuna na tečaju (3 sapuna iz kreativne radionice su bonus recepture i postupci):
Biljna ulja: kokos rafinirani 100 g, svinjska mast 100 g, kakao maslac 100 g, shea maslac 100 g, maslinovo ulje 100 g, badem 50 g, ricinus 50 g, marelica 50 g, lješnjak 50 g, babasu 100 g, argan 50 gpšenične klice 50 g, makadamija 50 g
Eterična ulja: limun 20 g, naranča slatka 15 g, ružmarin cineol 10 g, čajevac 5 g, ravensara 5 g
Ostale sirovine: destilirana voda 300 g, NaOH (natrijeva lužina) 100 g, vosak pčelinji 20 g, kaolin 5 g, 1 žumanjak, ostale boje i pigmenti po izboru

Na tečaju je korišten široki spektar biljnih ulja kako bi vam prikazali ponašanje pojedinih ulja prilikom izrade i teksture sapuna koje se dobiju. Vaš je izbor koja ćete ulja i u kojoj mjeri koristiti.

Zadnji puta izmijenjeno: Četvrtak, 24. Lipanj 2021., 16:46