Ovaj je tečaj koncipiran za polaznike koji žele steći osnovna znanja iz proizvodnje prirodne preparativne kozmetike iz ugodnosti svog doma i bez izlaganja rizicima koje nam današnje vrijeme donosi.

Početni (osnovni) tečaj prirodne kozmetike sastoji se od više modula koji obuhvaćaju većinu standardnih kozmetičkih proizvoda koje svakodnevno koristimo, od krema za lice do pasti za zube i gelova za tuširanje. Online tečaj sličan je tečaju koji održavamo i u učionicama. Svaki se modul sastoji od tekstualnog dijela s receptom i opisanim postupkom izrade pojedinog pripravka popraćen detaljnim video prikazom proizvodnog procesa i pdf dokumentacijom koju možete pohraniti na vaše računalo.

Moduli obuhvaćeni početnim tečajem izrade prirodne kozmetike su slijedeći (u zagradi je naveden broj proizvodnih receptura dostupnih u pojedinom modulu):

-          Izrada krutih emulzija (krema) sa različitim emulgatorima i uljima  (8)

-          Izrada tekućih emulzija (mlijeka, fluidi, losioni) sa različitim emulgatorima i uljima  (2)

-          Izrada balzama / melema  (1)

-          Izrada tonika  (1)

-          Izrada pilinga kućnih i profesionalnih  (2)

-          Izrada maski  (1)

-          Izrada pasti  (1)

-          Izrada gelova sa različitim sredstvima za geliranje i gela za tuširanje (4)

-          Izrada jednostavnih i složenih micelarnih voda  (2)

-          Izrada šampona za kosu sa različitim pjenilima/tenzidima (2)

-          Izrada soli za kupanje  (1)

 

Prvi dio tečaja je teoretski uvodni dio u kojem su navedene osnovni principi izrade prirodne kozmetike kao i opis sirovina koje se u proizvodnom procesu koriste (eterična i biljna ulja, hidrolati, aktivne tvari, emulgatori, konzervansi, gline, alge, pjenila) kao i mjere kontrole kvalitete za pojedinačne sirovine. Uvodni dio tečaja sadrži i priloženi hodogram Ministarstva zdravstva RH sa opisanim postupcima certificiranja proizvodnog pogona i registracije prirodne kozmetike.

Za uvodni dio kao i za svaki modul pripremljena je pdf dokumentacija koju možete pohraniti na vaše računalo za buduće korištenje. Svi dokumenti zajedno čine priručnik / skriptu s opisima tehnološkog postupka proizvodnje i recepturama koja vam ostaje trajno u posjed za vaše korištenje.

Cijena tečaja: 650,00 kn

Zadnji puta izmijenjeno: Srijeda, 22. Rujan 2021., 11:06